Blandat

Beda på Kafe´t serverade Kaffe i Hackås, bilden nedan är hittad på nätet. Gissningsvis är kortet taget på 70-talet.


Hackås IFs klubbnål


Hackås Station och trion "Sov i Ro"

Trio Siv I Ro sjöng om "Auktion i Hackås", undrar just vilket år, det låter som 30-tal. 

Eftersom är en mycket gammal inspelning  hoppas jag att det är OK för upphovsrätten att lägga ut låten. Här finns därför en länk till en en MP3-kopia, inspelad från radion nån gång på 70-talet tror jag:

Auktion i Hackås

 

Det var enligt vad jag har hört inte så att det var några auktioner vid Hackås station på den tiden, uttrycket kommer i stället  från att det blev en vana för hackåsborna att gå till station för att titta på tåget när inlandsbanan var nybyggd förbi Hackås och därför trodde folk som åkte med tåget att det var auktion vid station, eftersom där var så mycket folk. Men det kanske är en skröna.

Däremot anordnade "stinsen" Adolfsson "Auktion vid Hackås Station" i samband med den s.k. Röda fjäderninsamlingen i april 1967. Gösta Jonssons orkester spelade. 

Jag kommer själv ihåg att när jag var lillpöjk så var jag och tittade på tåget med min mormor, det var ånglok på den tiden och jag blev  vettskrämd när det släppte ut ångan eller vad ånglok gör, väsnas gör dom iallafall. Men om det skulle komma ett ånglok frustande till station idag skulle jag också gå och titta.

 


Jag hittade några bilder på nätet, som visar frimärken med Hackåsstämpel